Friday, September 23, 2005

Buku resepi


Pandai memasak Posted by Picasa
Pub: Crescent News, 2000, 702 pp.
ISBN 983-061-060-8

Dulu.

Ceritanya begini.

"Eh! Kita nak beli buku masakan nilah. Awak ada duit tak?"

"Kan awak dah banyak buku resepi."

"Nak juga!!"

"Eh! Diorang ni tak buat buku resepi RAJIN MEMASAK ke?"

Dia tak jadi beli buku tu.

Aku? Makan di kedai saja. Malam itu.

Dulu.

3 comments:

Ibu said...

Hahaha... what a way to encourage someone to cook! Reverse psychology la konon ek? hehehe... teringat macam husband nak beli tool sets - entah berapa banyak dah ada... book shelf dah setahun kot masih dalam packaging. But hey... ni tak sama macam orang perempuan beli kasut. Sebab memang kitorang perlu banyak kasut. hahahaha.....

sinaganaga said...

Tadi.

Kau ajak aku minum. Di Bangsar. Aku pula sibuk.

Tadi.

ahmad said...

Buku tu cuma koleksi di rak saja.

Bila ada orang VIP datang nanti mereka ada banyak rujukan.

Taklah mengelabah sangat time tu :b