Thursday, July 24, 2008

bijak

...

Bila kamu hampir putus-putus nafas akibat keletihan mengangkat lebih seratus kotak naik melalui tangga, perkataan terakhir yang kamu dengar orang kata pada kamu ialah "kasihan".

Kalau cakap "kasihan" sahaja, tak guna beb! Kalau betul-betul "kasihan", patutnya tolonglah angkat kotak-kotak yang lebih seratus ini naik tangga. Baru bermakna sikit "kasihan" kamu itu.

*tuuut!!*

Dan jangan lontarkan soalan, "Kenapa tak guna lif?"

Kalau ada lif, kamu ingat kami-kami ini bengap sangatkah nak susahkan diri guna tangga sahaja?

Dan jangan lanjutkan perbualan ini kepada pendapat, "Patutnya buat lif di sini, baru senang hendak mengangkut barang".

Kamu patut utarakan pendapat tu pada pereka bangunan. Belajar tinggi-tinggi tapi bengap!

Adik-adik yang sedang belajar senireka bangunan (pejabat terutamanya), sila ambil perhatian! Jangan sampai kena sumpah hingga ke anak cucu sebab kebodohan kamu. Ha ha!

Kalau reka bangunan pejabat, fikirkan sekali loading bay mahu letak di mana. Sediakan kemudahan lif sekali. Tak terfikirkah bagaimana seksanya jika mahu berpindah pejabat. Tak begitu?

*** *** *** *** ***

Kamu sedang mencari gambar Alycia Lane berbikini, ya? Lawa sangatkah Alycia Lane ini?

Dengar khabarnya ada movie Maria Ozawa baharu bakal keluar tak lama lagi. Heh!

*** *** *** *** ***

Dua tiga perkataan di atas adalah percubaan (murahan) menarik crowd ke sini. Harap maklum.

16 comments:

Tok Rimau said...

Menarik blog ni (pity comment). Ha ha ha.

Samurai said...

Berapa byk hits kau naik?

Utk projek akan dtg, print link blog kau kat entri Op.

Huhuhu..

jiGOMorrison said...

Tok Rimau,
*tuut!!*

Samurai,
Dah test. Op bukan crowd puller. Heh!

S.YanaZ said...

Salam Enche' Jigo,

Siapa Alycia Lane?

jiGOMorrison said...

S. Yanaz,

Pembaca berita. Agak cantik juga. Popularitinya memuncak beberapa lama dahulu kerana menghantar gambar berbikini kepada suami orang, tapi isteri lelaki itu yang membalas emailnya, kemudian.

Err, Maria Ozawa kenal?

tasikmerah said...

percubaan murahan itu sebenarnya tidak perlu... kamu punyai keunikan sendiri...

(bodek nih) keh keh keh... :)

ayobkelubi said...

hempuk aje bang!

Pegawai Khalwat said...

Kotak tisu?

Ha ha ha...

Aku tau hang nak *tuut* kan aku.

Mat Jan said...

Rico Tachibana lebih best...

muka macam Nasha Aziz beb!

Nazri said...

Riko, bukan Rico.

Aku kurang sikit oriental atau ketimuran yang suka mengamalkan idea hutan simpan.

Aku lebih memandang kulit putih seperti Eropah timur.

Seperti Severina Vuckovic.

GAFARO said...

april scoot pon boleh

DeeN said...

Sebab owner bangunan tak cukup budget nak buat lif kot. Apsal tak mintak tolong kat geng bangunan sebelah, bro. Hehe ... kasihan ;)
Er.. lupa nak bagitau. Saya dah pindah dari bangunan itu. Tak sempat nak mengeteh ek. Hahaaa..!!

Nur@dDeeN

Op said...

ha ha aku dah bersara dari jawatan crowd puller.

jiGOMorrison said...

tasikmerah,
Auwwh, terima kasih!

ayobkelubi,
Selalunya yang suka cakap 'kasihan' ni, orang perempuan. Tua pula tu. Tak sampai hati aku. Hah!

pegawai khalwat,
Ya, tau pun. *tuuut!!*

mat jan, nazri dan gafaro,
Rico Tachibana, Severina Vuckovic and April Scott boleh ketepi. Kamu sudah jumpa Reon Kaneda?

deen,
Tau, tengok dah sunyi sepi 'ja. Stor belakang pun dah pecah. Oh, entri ini merujuk pada pemunggahan barang di tempat lain, bukan di ofis saya. Lain kali, kita ngeteh!

op,
Betul firasat aku. Hah!

Najwa Aiman said...

Jeng jeng jeng... sekarang baru le senang sikit nak Google... dah tau keyword! Ekekekekekeke...

jiGOMorrison said...

Keyword apa?