Tuesday, June 28, 2005

Dah pernah makan siput babi?

...

"Woi! Tukarlah balik Fear Factor tu!!"

"Jap la. Tengah iklan tadi. Nak tengok orang makan siput babi ni."

"Apa agaknya rasa siput babi ya?"

"Malam ni tak ada Diari AF ke? Siapa nombor 1 sekarang? Kau undi siapa?"

Di skrin. Beberapa siput babi. Disalai. Di longgokan kayu api.

"Eeeeee... Kembang tekak aku. Tukar balik la Fear Factor tadi. Aku nak tengok siapa menang."

5 comments:

sinaganaga said...

Cina yang makan babi tu okay jer aku tengok!

Anonymous said...

Ini kisah ironi. Orang lebih sanggup tengok reality-show (Fear Factor AXN) daripada tengok realiti kehidupan (Bersamamu TV3). Orang lebih suka SMS untuk mengundi, daripada SMS untuk menderma.

Tok Rimau said...

Mencarut la kau. Siput Khinzir lebih sopan.

lilo said...

aku tak puas ati tol ler biler ader orang makan siput babi... bukan tokleh makan tapi berpader2 ar... takkan susah giler sampai kener makan siput babi.. cam tak logik jer citer tu.. aku sedo ader orang yang susah cam tu tapi dalam kes itu ari aku raser dier still boleh bagi anak2 dier makan bender lain lagi selain si siput tue. satu lagi tak logik biler dier kater dier slalu makan siput babi.. takkan slalu makan siput babi pun masih ader manyak lg siput katumah dier.. sehat2 plak 2... cuber pikir...maner nak cari siput byk2.. lain la kalo mneternak siput babi... aku tak hina orang makan siput babi.. tapi aku just raser cam tak logik skit jer... dier ckp gaji dier sehari 10 hennget.. kirer banyak 2. takkan beli beras seharisampai 10 inggit kan? takkan tokleh beli telor ker..ikan yang murah2 ker.. kalo telor dadar sebijik boleh jer potong limer.. makan ngan kicap..sedap ooo..aku pun suker gak , sedare kiter tue pun bukannyer ader kenderaan, duit minyak sure dah takyah..minyak naik pun dier tak raser aper2..tak pueh hati betul aku episod tue...

safa82 said...

entahla aku rasa pun same nagn sedari/sedara lilo tu ada gak logiknye.Allah swt yg maha mengetahui.nauzubillah............